Veel gestelde vragen

1. Is het Vastendieet makkelijk?

Ja, het Vastendieet is een relatief eenvoudig te volgen dieet. Je hoeft namelijk geen ingewikkelde dieetplannen te volgen. Je bent ook niet gebonden aan wat je WEL of NIET mag eten. In principe mag je alles eten, mits je je houdt aan de 5:2 regel. 5 dagen normaal eten en 2 dagen vasten.  Op een vastendag (2x per week) mag je 500 (vrouwen) of 600 (mannen) calorieën per dag. Dit aantal kun je verdelen over één of twee maaltijden. Voor de meeste mensen blijkt het het gemakkelijkst om twee maaltijden te nemen: vroeg in de ochtend als ontbijt en ‘s-avonds als diner óf een lunch tussen de middag en ‘s-avonds een diner. Natuurlijk mag je er ook voor kiezen om alleen ‘s-avonds een diner van 500 of 600 calorieën te nemen. Bij het Vastendieet ben je vrij in de indeling van je dagen.

2. Mag je brood eten tijdens het Vastendieet?

Ja, je kunt gewoon brood eten tijdens het Vastendieet. Let er wel op dat je minder snel vol zit van brood, vooral als je witbrood eet. Veel mensen krijgen sneller een hongergevoel wanneer ze brood eten. Eiwitrijke producten zoals magere yoghurt en een gekookt of gebakken ei (zonder olie of vet) zorgt ervoor dat je minder last hebt van een hongergevoel. Heb je echt liever een boterham, hou het dan bij één per vastendag en vul verder aan met sla, tomaat en/of fruit.

Tip:  Koop aardbeienyoghurt bij de supermarkt,
neem een lepel mee en eet dit als lunch op je werk!

3. Zijn er afslankpillen of dieetpillen die kunnen helpen bij het Vastendieet?

Ja, je zou een kijkje kunnen nemen bij Phen375. Dat is een krachtige dieetpil die voor snel gewichtsverlies zorgt. Hij wordt door veel mensen aangeraden. Hij schijnt ook in combinatie met het Vastendieet een goede aanvulling te zijn. Heb jij hier ervaringen mee, dan willen wij dat natuurlijk graag van je horen!

4. Een hongergevoel: wat doe je ertegen?

Tijdens een vastendag kun je last krijgen van een hongergevoel. Je eet natuurlijk minder dus je maag geeft het gevoel dat je moet eten. Je bent dit ook gewend: heb je trek dan neem je een snack. Maar een rammelende maag is helemaal niet erg, afgezien dat het soms wat vervelend is met al die oerkreten in je buik. Toch is je lichaam van nature wel gewend aan periodes zonder eten. Meteen actie ondernemen is dan ook helemaal niet nodig. Het is zelfs gezond om je lichaam eventjes een rustpauze te geven. Het Vastendieet geeft je dan ook de mogelijkheid om zulke (korte) pauzes in te lassen met een gezonder gewicht en gezondere bloedwaarden als resultaat.

Dat neemt niet weg dat een hongergevoel vervelend aan kan voelen. Als je ‘s-avonds met een hongergevoel naar bed gaat, kun je zelfs wat moeilijker in slaap komen. Heb je erg veel last van een hongergevoel tijdens de vastendagen, dan kun je je voeding zo eiwitrijk mogelijk maken. Eet bijvoorbeeld een ei en magere vleeswaren bij je avondeten, gecombineerd met verse groenten. Zo combineer je eiwit met vezels, waardoor je langer een voldaan gevoel hebt. Ei staat er trouwens om bekend dat het een hongergevoel kan wegnemen.

5. Moet je de Vastendagen achter elkaar doen?

Nee dat hoeft niet, je bent er zelfs vrij in om de vastendagen in te delen op de manier zoals jij dat prettig vindt. Het gaat erom dat je 2 dagen in week minder calorieën binnenkrijgt maar welke dagen dat is maakt niet uit. Je kunt bijvoorbeeld dinsdag en vrijdag als vastendag hanteren en de rest van de dagen normaal te eten.

6. Ik vind het moeilijk, zijn er ook hulpmiddelen?

Ja, er zijn wel degelijk hulpmiddelen om het makkelijker te maken. Bekijk de verschillende hulpmiddelen hieronder.

Vastendieet hulpmiddelen

Vasten dieet pilIn Engeland is een dieetpil ontwikkeld speciaal voor het gebruik tijdens het Vastendieet. Je zult hiermee nog sneller afvallen zonder vervelende bijwerkingen. De dieetpil zorgt er namelijk voor dat je minder trek hebben en méér energie tijdens je vasten dagen. 90% van de mensen vindt het hongergevoel tijdens de vastendagen het vervelendst. Deze dieetpil onderdrukt het hongergevoel waardoor je hier minder tot geen last meer van zult hebben. Het resultaat is dat je minder neigt naar eten en dus sneller zult afvallen. Ruim 75% van de mensen ervaren dat ze minder energiek zijn tijdens hun vasten dagen. Deze dieetpil zorgt ervoor dat je je energie weer terug krijgt waardoor je makkelijker de dag doorkomt. Kortom, ben jij bezig met het vastendieet en wil je een hulpmiddel? Probeer dan de vastendieetpil! Je kunt hem bestellen bij een Engelse webshop. Ze zijn redelijk prijzig maar als je er meer bestelt dan krijg je flinke korting en zelfs enkele potjes GRATIS! Probeer het uit en deel je ervaring met ons!


Meer over de Vastendieetpil


Vastendieet Shakes

5-2_stra5:2 Fast Formula™ Strawberry Shake
De 5:2 Fast Formula Maaltijdvervanger Shake is het perfecte hulpmiddel bij het Vastendieet.

De shake bevat alle essentiële ingrediënten die je nodig hebt bij het 5:2 dieet.

Meer over 5:2 Fast Formula™ Strawberry Shake


5-2_choc5:2 Fast Formula™ Chocolate Shake

  • Ideaal voor mensen die veel snacken tussen maaltijden door
  • Geschikt voor mensen die vaak te grote porties eten
  • Beheers je hongergevoel tijdens vastendagen
  • Als je je snel moe voelt tijdens het vasten

Meer over 5:2 Fast Formula™ Chocolate Shake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>